Prachtige stranden in de Algarve

Praia da Marinha

Met een kunstlijn van zo’n 170 kilometer is er altijd wel een strand te vinden dat bij u past. Zoekt u graag de drukte op? Dan moet in het westen zijn. Wilt u juist rustige stranden, dan moet u in het oosten zijn. Er is een grote diversiteit aan stranden, van brede zandstranden tot baaien met rotspartijen. Dit zijn de stranden die wij het mooist vinden.

Praia da Marinha

Praia da Marinha wordt gezien als één van de mooiste stranden ter wereld. De zee is er kraakhelder en rond het strand pronken schitterende kliffen en rotsen. Een perfecte plek om te snorkelen en een strand dat u zeker niet over mag slaan.

Praia de Dona Ana

Een prachtig zandstrand met rotspartijen waar u naar kunt blijven kijken. Zeker de moeite waard om een stukje te varen om unieke plekken tussen de rotsen te ontdekken.

Praia Verde

Praia Verde, Portugees voor ‘groen strand’, is een breed zandstrand aan een pijnbomenbos. De zee is er rustig en zeer geschikt om te snorkelen. Dit strand ligt vlakbij Tavira en vanaf Praia Verde kunt u varen naar het eiland Ilha de Tavira, dat ook over een prachtig zandstrand beschikt.

Praia do Camilo

Via een trap van ongeveer 200 treden is het kleine strand Praia do Camilo toegankelijk. Dit baaitje wordt beschut door indrukwekkende kliffen.

Praia de Odeceixe

Aan de monding van de rivier Ribeira de Seixe ligt het idyllische strand Praia de Odeceixe. Bij eb ontstaan er op het strand kleine lagunes, ideaal voor kinderen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.