De mooiste golfbanen in de Algarve

monte rei golf

De Algarve is een schitterende en zeer populaire regio onder golfers. Elk jaar reizen vele golfers af naar dit ware golfparadijs. Wij snappen wel waarom. Met 32 golfclubs is er voor elke golfer wel een leuke golfbaan te vinden ongeacht niveau of smaak. Met zo’n 3000 zonuren per jaar kan er het hele jaar gespeeld worden. De greenfees variëren tussen de €50 en €220 voor 18 holes. Dit zijn onze 5 favoriete golfbanen.

Monte Rei Golf & Country Club

Monte Rei Golfbaan

Dit is al jaren de mooiste golfbaan van Portugal, eigenlijk al vrij snel na de opening in 2007. Ook wereldwijd gooit Monte Rei hoge ogen. De baan is ontworpen door Jack Nicklaus en heeft een lengte van 6567 meter vanaf de tournament tees (par 72). Op elf van de 18 holes komt water in het spel. Geen makkelijke baan dus.

Deze prachtige baan ligt tegen de Spaanse grens aan in het oosten van de Algarve. Dus niet in de drukke regio waar u de meeste golfbanen vindt. Vanaf de baan heeft u prachtig uitzichten en de baan past perfect in de omgeving. De golfbaan zal u zeker niet teleurstellen. Ook de service is uitmuntend. Een terechte nummer 1.

Dom Pedro Golf

Dom Pedro Old Course Golfbaan Algarve

Dom Pedro Golf beschikt over maar liefst vijf golfbanen in Vilamoura; Victoria Golf Course, The Old Course Golf Club, Millennium Golf Course, Pinhal Golf Course en Laguna Golf Course. Het zijn stuk voor stuk mooie golfbanen, maar onze voorkeur gaat uit naar The Old Course. Deze baan is ontworpen door Frank Pennink en is geliefd onder golfers wereldwijd. Na een ritje van zo’n 20 minuten van Faro Airport heeft u deze geonduleerde baan al bereikt.

Dankzij recente modernisering is de baan nog mooier geworden. Het nieuwe clubhuis met aangrenzend een mooie putting green maken het plaatje compleet. The Old Course is een genot om te mogen spelen.

Vale do Lobo 

Vale do Lobo Golfbaan Algarve Portugal

Vale do Lobo kent twee prachtige 18-holes golfbanen, The Royal en The Ocean Golf Course. Vale do Lobo is een combinatie van een parkbaan en links course. De holes langs de kust zorgen voor schitterende plaatjes, maar ook de holes iets verder van zee verwijderd zijn de moeite waard. 

Quinta do Lago

Quinta do Lago South Golfbaan Algarve

Quinta do Lago ligt net zoals Dom Pedro Golf dichtbij de luchthaven van Faro. Quinta do Lago is een exclusief resort met 3 18-holes golfbanen; North, South en Laranjal Golf Course. De South Course is het pareltje van de drie. Een prachtige baan met uitzicht op Ria Formosa Natural Park. Deze baan is favoriet bij vele European Tour spelers en is al acht keer gastheer geweest van het Portugees Open.

Espiche Golf

Espiche Golf Algarve

In het westen van de Algarve nabij Lagos bevindt zich Espiche Golf. Espiche is 5862 meters lang vanaf de back tees, dus de uitdaging zit hem niet zozeer in de lengte. Vergis je niet, een goede score binnehalen is geen sinecure. Een bal naast de fairway kan zomaar weg zijn en de greens zijn lastig en worden bewaakt door bunkers.

De baan is perfect opgenomen in de prachtige natuur. Dit maakt de baan hier en daar wat ‘ruig’, maar o zo mooi. De uitzichten blijven u zeker bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.